
2. Cerca imatges sobre màscares venecianes.
El carnaval de Venècia sorgeix a partir de la tradició de l'any 1296-1706,1 on la noblesa es disfressava per sortir a barrejar-se amb el poble. Des de llavors les màscares són l'element més important del carnaval.
Els vestits que es posen són característics del segle XVIII. Abunden les maschera nobile'', maschrea de galeone'' que és una careta blanca amb vestidura de seda negra, o de foscos colors i barret de tres puntes. Després de 1972 s'han anat sumant altres colors als vestits, encara que les màscares segueixen sent en la seva majoria blanques, platejades i daurades.
L'any 1797 Napoleó Bonaparte, durant la seva ocupació sobre Venècia, va prohibir les celebracions de carnaval per por que es generessin conspiracions. Aquests van ser lentament restablerts des de l'inici del segle XX i de forma oficial el 1979; des de llavors la festivitat dóna inici cada començament de quaresma cristiana, és a dir, comença la quaresma a partir de dimecres de cendra.
3. Cerca informació sobre Venècia, la seva història, la seva gastronomia i els seus costums.historia
és una ciutat situada al nord-est d'Itàlia. És també la capital de la regió vèneta i de la província de Venècia. El seu centre històric, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, 1 es troba situat en el conjunt de les illes més grans de la llacuna de Venècia al nord del mar Adriàtic.
La ciutat està construïda sobre un arxipèlag de 118 petites illes unides entre si per 455 ponts, si incloem les illes de Murano i Burano. S'arriba a Venècia des de terra ferma pel Pont de la Llibertat, que des de la veïna ciutat de Mestre accedeix a Piazzale Roma. A l'interior de la ciutat no hi ha trànsit rodat, sent, a excepció de la navegació pels canals que separen les illes, una ciutat totalment de vianants. El transport col·lectiu es realitza mitjançant embarcacions transbordadoras conegudes com vaporettos. Estan a càrrec de l'empresa municipal
Els seus canals componen un gran entramat a manera de carrers que parteixen del Gran Canal, gran via per on discorren multitud d'embarcacions, grans i petites, les més conegudes de les quals són les anomenades góndoles.
gastronomia
Des del mercat de peix fins al plat - A Venècia domina la cuina del mar i, des dels tradicionals entremesos, es pot degustar un gran nombre de mol·luscs i crustacis com els musclos, les cloïsses, els cargolins, els llagostins i, al centre de tots, les cabres i els bous de mar.
Entre els primi (primer plat), tenim els bìgoi in salsa (espaguetis gruixuts condimentats amb anxoves i saltats amb ceba) molt apreciats pels venecians, encara que possiblement el turista es quedi més sorprès davant d'un plat d'espaguetis a la tinta de calamar. També hi ha una gran varietat de risotti (plats a força d'arròs), cuinats amb carn, verdures o, més normalment, amb peix, llevat que es demani "in Tecia" (amb salsa) amb sèpia.
El peix, procedent de l'Adriàtic, es cuina a la graella ia la primavera es serveix acompanyat de castraùre (carxofes fregides); les anguiles - bisàto en dialecto- cuinades sobre la pedra o amb salsa, ocupen un lloc destacat a la cuina veneciana.
costums
Primerament el carnaval es va celebrar a 1296 i va durar sis setmanes. La festa va ser tan feérica i luxosa, que els rumors van córrer pels països propers. A principis del segle 14 la qüestió de la lluita de classe va ser una de les més importants no només a Venècia, sinó en altres ciutats europees. L'única festa durant la qual les persones ocultaven la seva cara darrere de màscares pintades, permetia oblidar aquesta lluita. Durant el festeig tots es devertían igualment, habituals regles socials van desaparèixer juntament amb les tradicions quotidianes.
Durant la seva història secular el carnaval va canviar moltíssim, actualment la festa se celebra, en general, per als turistes.
dimecres, 16 de març de 2016
La descripción
Como escribir una descripción (Pasos y ejercicios)
Escrito por Diego el Jueves 21 de abril del 2011
Para escribir una descripción debes tener en cuenta:
- Lo que registras a través de los sentidos: “Una luz dorada brota de gigantescas esponjas”.
- Los datos que te proporcionan tus sensaciones internas: “Saltando de roca en roca refrenábamos nuestro impulso”.
- Las acciones que realizan personas o animales: “Duros corales blancos se enmarañan en matorrales”.
- Observación del objeto, persona, animal o paisaje a describir.
- Selección de las cualidades más importantes para evitar una excesiva enumeración.
- Organización y composición a partir de las características seleccionadas.
Ejercicio: Observa atentamente la siguiente imagen
Por ejemplo: el cielo –> luminoso, claro
Armonia
girasol: amarillo y verde
plantas: verde claro y oscuro
Arboles: marrones, verdes, y naranjas
Cesped: verde y limpio
Ciel: gris y tenebroso
Escribe una descripción y colócale el titulo que la imagen sugiera.
2) Dados los siguientes sustantivos y adjetivos, utilízalos en un ejercicio de descripción. No es necesario que los ubiques en el mismo orden en que aquí aparecen.
Cielo, zapatillas, amarillo, sorprendente, gusanos.3) A veces ciertos hechos provocan sensaciones que solamente nosotros sentimos. Por ejemplo:
El maestro me pidió el trabajo y yo sentí que mi estómago se retorcía como una goma de mascar.¿Recuerdas que te haya ocurrido alguna vez algo parecido?. Realiza una breve narración , en donde se incluya especialmente la descripción de estas sensaciones internas
Pues no, la verdad es que nunca me ha pasado..
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada